Enquesta sobre la situació actual

Encara que segueix obert el procés de recollida d'enquestes (182 enquestes a Eivissa (a data 3/3/2014) no arriba al 13% dels docents), hem fet una primera anàlisi dels resultats (els valors actualitzats estan al full de càlcul). Teniu en compte que els resultats poden no ser massa representatius de cara al col·lectiu sencer, ja que el nivell de participació encara és bastant baix, i la majoria de respostes probablement corresponen als companys més implicats:
(s'han recollit les propostes addicionals en un document apart)
Quina és la teva actitud en respecte al conflicte?

El major percentatge correspon a "Crec que s'ha de seguir lluitant i particip de tant en tant" amb un 31%, seguit per un 36% de "Crec que és molt important mantenir les accions i particip sovint". L'opció "Vaig participar al principi però ara ja no en tenc ànims", amb quasi un 18% s'ha de tenir en compte


Quines són per a tu les reivindicacions irrenunciables per donar el conflicte per superat?

Encara que hi ha 6 apartats per damunt o molt aprop del 50%, destaquen amb un 61% "Recuperació de les plantilles del professorat d'Atenció a la Diversitat anteriors a les retallades" i "Substitucions  immediates de les baixes".
Al voltant del 20% considera que "No n'hi ha cap irrenunciable. Hem de ser flexibles per a poder negociar"

Amb quin plantejament estàs més d'acord per solucionar el conflicte? 
Un 41,5% que opina " No veig solució actualment però cal mantenir la pressió perque els passi factura en les eleccions" és l'opció escollida majoritàriament. El 32,5% pensa que "
Hem de tornar a les negociacions flexibilitzant més la nostra postura en el punt referent al TIL (que ja el tenim i ja està als centres). Hem de veure, si podem aconseguir alguna cosa dels altres punts (Si no ho aconseguim, almenys de cara a l’opinió pública no ens mostrarem igual d'inflexibles com la Conselleria)". Al voltant d'un 17% (9%+8%) creu que es poden aconseguir algunes reinvindicacions (o fins i tot totes) si es pressiona prou fort.

Quin tipus de pressió, acció o mobilització penses que és la més convenient a partir d'ara?

En aquesta pregunta, on es poden escollir vàries respostes, hi ha també 6 opcions escollides per al voltant del 50% de les enquestes presentades. D'entre elles, amb un 66% destaca " Fer publicacions per a informar a les families i a la societat". La segueix " Fer concentracions o manifestacions periòdiques conjuntes en llocs cèntrics fora de l'horari lectiu" amb un 59,5%

Quina freqüència consideres adequada per dur a terme les accions de tipus general? *

La majoria es decanta per " Dates molt assenyalades", amb un 43%. "Mensualment" el planteja quasi el 30% de la gent, i el 20% escull tant quinzenalment com setmanalment.






En quines de les accions o mobilitzacions següents estàs disposat a participar?

De les diferents opcions escollibles, n'hi ha 5 que recullen al voltant o més del 50%. Destaquen " Fer concentracions o manifestacions periòdiques conjuntes en llocs cèntrics fora de l'horari lectiu" i "
Participar en les propostes i votacions per internet", amb quasi el 70% de docents que s'hi mostren disposats.



Amb quina freqüència estàs disposat a col·laborar? *

Aquesta pregunta és una de les que mostren els resultats més distribuits. La proposta majoritària de "Dates molt assenyalades" només recull 28,6%, mentre hi ha quasi un 18% que està disposat a mobilitzar-se "cada dia si fa falta".
  També apareixen opcions complementàries que mostren un cert desànim entre alguns companys.


Creus important el suport per part de les famílies en les accions que es planifiquin? *

El 45% creu que és important i el 31% el considera imprescindible. De la resta (24%), un 20% pensa que és bo tenir el suport de les famílies.
  En aquest aspecte, un company comenta "el pes de les reivindicacions les haurien d'assumir les famílies. Si ells pressionessin i nosaltres recolzessim tindriem més credibilitat social i mediàtica".


Per últim, en relació a les següents propostes:
  • S'ha enfocat massa el conflicte cap a la defensa de la llengua catalana: 
  • Hem de recentrar-nos més en la recuperació de l'educació pública i de qualitat:  
  • Hi ha qüestions que semblen massa fixades des dels sindicats o des de Mallorca
  • Millorar el nostre sistema educatiu públic, hauria de ser el nostre motor per treballar diàriament. 
  • Hem arribat a una situació insostenible. 
  • Hem de creure que col.lectivament sí es pot fer un pas per a canviar. 
 Es pot observar que la majoria està molt o bastant d'acord, en especial amb la 2a i la 4a afirmació. La que menys seguiment mostra és la 3a.   


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Recordau a posar el vostre nom i centre docent al començament.