dilluns, 13 de gener del 2014

No fer vagues puntuals i precipitades

(Rafa Sancho- IES SANTA MARIA- Des d'assemblea 11/1/2014)
La vaga que hem fet el dia 7 tenia un motiu, expedients, i crec que se n’obriran més. Hem de fer més dies de vaga? Crec que això vol dir que el govern marca el nostre calendari, i no ho hem de premetre. Hem de recuperar l’esperit del 29-S, i promoure alguna altra manifestació masiva. En maig hi ha eleccions europees, podem fer-ho coincidir amb més accions. Que la gent es manifesti en contra de les polítques actuals. En relació als futurs expedients, pendrem nota, però no vagues puntuals com la darrera. 

5 comentaris:

  1. (ESCOLES UNITARIES - Des d'assemblea dia 11/1/2014)

    No fer vagues d'un dia.

    ResponElimina
  2. (Belén - IES Quartó de Portmany - Des d'assemblea de 11/1/2014)

    Respecte als expedients, cal respondre amb la vaga perquè s’ho mereix ja que és molt greu.

    ResponElimina
  3. (Maurici - IES SANTA MARIA- Des d'assemblea de 11/1/2014)

    A l’assemblea del seu centre es va acceptar que si per un expedient calia fer vaga, és feia, perquè era un mandat acordat de l’Assemblea. Aquest era el protocol i no entén com després el companys posen en qüestió aquesta mesura ja aprovada i, fins i tot, posa en dubte la figura de companys expedientats, com en Jaume March.

    ResponElimina
  4. (Xisco Huguet- IES ALGARB)

    Jo estic d'acord amb en Rafa de que si per cada expedient que s'obri ens posam de vaga, serà la conselleria la que marcarà el calendari de vagues quan necessiti sous o quan vulgui posar les families en contra nostra. Crec que les vagues s'han de deixar per a mesures més contundents quan es vulguin aconseguir contraprestacions concretes i assumibles, i avisar amb antelació per coordinar-nos amb les families i per donar temps a la conselleria a rectificar.

    En cas d'obertura d'expedients, que des de la meva ignorància en aquestos temes, supòs que s'ha d'obrir expedient en cas de denúncies externes. Sí és així, no es pot petendre que no obrin cap expedient. El que sí podem d'exigir es que no es facin magarrufes i que la resolució sigui ràpida, justa i transparent.

    El que podria fer-se en cas d'expedients és convocar concentracions en cap de setmana quan es doni alguna incidència i convidar a les families a mostrar el seu suport assistint-hi.

    ResponElimina
  5. Sóc Rafa,

    el que pretenia amb la meua intervenció era possar de manifest que l'obertura de l'expedient d'en Jaume March crea un precedent. Obertura d'expedient = vaga. Si, possem el cas, el proper mes de febrer s'expedienta algú altre - Estarellas va dir que tenia 30 preparats - haurem de fer vaga una altra vegada?

    Tal i com estan les coses sembla que sí, hauríem de fer la vaga. Crec que hem de reflexionar si és aquesta la millor estratègia.

    La meua proposta anava encaminada a que tinguèssim la possibilitat de reflexionar en assemblea i poder així anar perfilant el nostre calendari d'accions, sense ninguna necessitat de seguir el joc brut del govern.

    És important que sapiguem interpretar la capacitat de resposta, ja que si seguim amb aquesta estratègia d'acció-reacció, és cert que donarem suport i recolzarem aquells docents expedientats que ben bé mereixen, però pense que les nostres accions han de ser massives i no testimonials.

    Hem de buscar accions unitàries contundents i que ens permetin contestar de manera proporcional a les actuacions del govern, per això hem de saber mesurar la nostra força.

    Si hem de fer vagues han de preparar-se amb temps.

    ResponElimina

Recordau a posar el vostre nom i centre docent al començament.